Golden House Hotel Craiova
Craiova turistica
 Un punct de atractie al Craiovei il reprezinta Parcul Nicolae Romanescu. Este unic in Romania, tototada si una dintre cele mai interesante realizari de acest gen din Europa.
 Proiectul, creatie a arhitectului francez E. Redont, a fost premiat cu Medalia de Aur la Expozitia Internationala de la Paris din 1900. Suprafata totala a parcului cuprinde peste 96 ha de plantatii (arboret, peluze, arbori, arbusti), o intindere de apa de 4 ha, un hipodrom de peste 20 ha, drumuri, alei si poteci pe o intindere de 35 km.
 Exista si o gradina zoologica, unde pot fi vazute indeosebi specii de pasari si animale indigene, dar si straine.
 
 Muzeul de Arta ( Palatul Jean Mihail ) a fost ridicat in 1896 dupa planurile arhitectului francez Paul Gotereau. Unul din principalele puncte de interes ale muzeului este reprezentat de galeria care expune cateva din operele marelui sculptor Constantin Brancusi. Lucrarile expuse aici dateaza din prima perioada de creatie a artistului, care a urmat Scoala de Arte si Meserii din Craiova. In cele doua sali ale muzeului afectate cabinetului Constantin Brancusi sunt expuse sase lucrari: "Sarutul" - realizat in piatra in 1907, "Vitellius" - cea mai veche lucrare a sculptorului, realizata în 1898 din ghips, "Tors de femeie" - lucrare din marmura ce dateaza din 1909, "Orgoliul" - executat in 1905, "Cap de băiat" realizat în 1906, "Domnisoara Pogany", "Scaun" si respectiv "Ecorseul" - executat in ghips în 1902.
 
 Teatrul National Marin Sorescu Craiova, cunoscut anterior sub numele de Teatrul National din Craiova este o institutie teatrala publica de cultura finantata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National. Fondat in 1850, teatrul a fost denumit după omul de cultura si scriitorul local Marin Sorescu, in anii de dupa Revolutia din 1989. Actuala cladire a teatrului craiovean, un adevarat simbol arhitectural al orasului, creatie a arhitectului Alexandru Iotzu, a fost inaugurata in 1973.
Formular Rezervari
Nume si prenume:
Telefon:
Email:
Data sosirii:
Data plecarii:
Camera dubla:
Camera dubla regim single:
Apartament:
Golden House Hotel - Strada Brestei, nr. 18, Craiova, ROMANIA